top of page
Alt innen portrettfotografering Agder

      Eline  

Eline

 

Dette var min aller første fødselsfotografering og paret jeg skulle være med, Vidar og Lilly - ventet sitt aller første barn sammen. En datter ved navn Eline.

 

Jeg ble kontaktet av Lilly når hun var ca 20 uker på vei og hun kunne fortelle at hun gjerne kunne tenkt å ha med seg en fødselsfotograf under fødselen. Vidar var nok litt mer skeptisk - noe de fleste menn er i begynnelsen :) Men etter litt betenkningstid og etter at Vidar ble litt mer bekvem med tanken - ønsket han også det samme; fødselen slulle foreviges. Jeg var jo ikke noe annerledes enn helsepersonellet som kom til å gå ut og inn av dørene.

 

Ett par uker før termin begynte kroppen til Lilly å gjøre seg klar for fødsel, og etter litt mer venting fikk jeg endelig sms'en jeg hadde gått å ventet på. Lilly trodde hun hadde svake rier. Vi sms'et litt utover kvelden og natta, men bestemte oss så for å sove litt. Lilly lovte å ringe meg hvis ting tok seg opp og når hun ble innlagt på sykehuset. På morgenen fikk jeg en telefon fra Vidar om at jeg snart burde tenke på å sette kursen mot sykehuset. Jeg kom meg avgårde og vel fremme ble jeg møtt av en støttende Vidar og ei blid Lilly som jobbet og pustet seg gjennom riene. Jeg kunne fint lene meg tilbake, og late som jeg var en flue på veggen. Ikke lenge etter ble ting litt mer intenst, og jeg visste fra egen erfaring at nå var det ikke lenge igjen. Eline nærmet seg.

 

En liten stund passerte, mer konsentrasjon, mer pusting og mer pressing. Stillhet etterfulgt av gråt. Eline kom til verden og tok sitt første åndedrag klokken 13.18. Hun ble møtt av en forelsket mamma og pappa. Stemningen var til å ta og føle på. Ingenting kan overgå å bli mamma og pappa for første gang. Jeg felte noen tårer jeg også.

 

bottom of page