FEST!

Jeg tar alle typer oppdrag innen bryllup, dåp og andre begivenheter dere ønsker å dokumentere!

FORLOVELSE OG

B R Y L L U P

 

 

 

Dere har fastsatt dato for giftemålet og er nå i full gang med planleggingen. Festlokaler skal leies, bryllupskjole skal kjøpes og fotografer skal undersøkes og bookes.

Jeg vil da spørre dere; har dere tenkt gjennom hva dere ønsker av fotografen? Vil dere kun ha portrettbilder? Eller kanskje vielse og portrett? Eller ønsker dere kanskje at fotografen følger dere gjennom hele dagen slik at dere virkelig får fanget de viktige øyeblikkene?

Jeg kan tilby dere alt dette og sammen kan vi sette sammen en pakke til nettopp deres ønsker og lommebok!

Ø Y E B L I K K E N E

Å gifte seg er ikke noe man gjør til hverdags, og jeg mener at de små øyeblikkene er like nydelige - om ikke vakrere enn portrettbildene.  De er så ekte og de gjengir følelsene i akkurat det øyeblikket. Hele dagen er en stor feiring som er verdt å ta vare på! 

Gjennom å leie inn et fotograf til disse øyeblikkene, vil du få se alle disse små øyeblikkene sydd sammen til en hel historie av din bryllupsdag. 

 

 

Før dere bestemmer dere for fotograf, er det viktig å studere pris og hvilken stil fotografen kan gi dere. Betal gjerne litt ekstra mot å få den stilen og finishen dere ønsker. Denne dagen får dere aldri igjen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_5937
DSC_5937
DSC_5613
DSC_5613
DSC_5991
DSC_5991
DSC_5680
DSC_5680
DSC_5581
DSC_5581
_DSC8007
_DSC8007
_DSC6059
_DSC6059
DSC_0892
DSC_0892
DSC_1103
DSC_1103

K J E M I

Før selve bryllupet, og før dere tar den endelige avgjørelsen vedrørende valg av fotograf, kan vi gjerne møtes for en uforpliktende prat. Her går vi igjennom detaljer, hva slags bilder dere ønsker, priser o.l. 

 

 

I god til før bryllupet er det mulig for prøvebilder. Prisen for dette er 500,- Det innebærer at vi tar utebilder på location (ofte hjemme hos meg). Disse bildene kan dere bruke som forlovelsebilder, på bryllupsinvitasjoner o.l. Bildene leveres høyoppløselige til eget fritt bruk. Dere står selv ansvarlige for å booke tid til dette. Antall bilder: ca 5-10 stk. 

Ida og preben

Sabine og Joachim

Kamilla og Kristian

Camilla og Tønnes

Therese og Lars Martin

Linn Jeanette og Robert

- Ved å ansette en fotograf gjennom hele den store dagen deres, får dere en stor helhet i bildene deres. Målet er å fange små øyeblikk, stemningen, gjestene som koser seg og ikke minst kjærligheten i luften.  

Ja, rett og slett dagen deres!

Tips/huskeliste

 

* Tenk ut på forhånd hvordan dere ønsker portrettbildene. Kikk litt på nettet - både på poseringer og stiler. Innhent gjerne inspirasjon og vis fotografen, men ikke lås deg helt til dette. Vær også åpen for andre ideer og husk på at det er ikke mulig å gjenskape en posering og stil til punkt og prikke.

Det er viktig at bryllupsbildene har deres preg over seg.

 

* Si ifra på forhånd til de gjestene dere ønsker å ha med på forlover/familiebilder. Vi møtes da på avtalt location etter vielsen eller etter middag.

* God tid til portrettfotograferingen er et must. Minst 2 timer + kjøring til/fra! Ikke stress, men slå dere løs og våg å by på dere selv. Husk at stemningen ofte fanges opp på bilder.

* Ha gjerne med dere 1 eller 2 forlovere eller andre som kan hjelpe til under portrettfotograferingen, men utover dette: minst mulig folk tilstede! Ønsker dere å ha med barn på noen av bildene, avtal at noen kan levere/hente barna så de slipper å vente på location. 

 

* Hvis dere velger å ha meg med som fotograf under middagen, er det fint om dere setter av en plass ved bordet til meg. Gjerne på et sted hvor det er god mulighet for å ta bilder av dere som brudepar + venner og familie som skal tale under festen.. Det er ikke nødvendig med middag, men veldig hyggelig om dere gjør det. Men absolutt ikke noe jeg krever!

* Vi avtaler ønsket location på forhånd, men om denne plassen er ute i det fri og det skulle styrtregne på den store dagen deres, er det lurt om dere tenker ut noen back-up steder på forhånd. Dette kan for eksempel være inne i kirken eller andre steder som gir litt ly.

* Hvis bruden ønsker å freshe seg opp litt før portrettfotograferingen, husk å ta med nødvendig sminke til location. 

*Jeg vil også anbefale å ikke legge opp til portrettfotograferingen midt på dagen (hvis det er mulig). Midt på dagen står sola høyt på himmelen, noe som gir harde skygger og lys. Isåfall er det fint å ha tilgang til en plass som gir skygge. F.eks under et stort tre.

En ideell tid til portrettfotografering er på ettermiddagen/kvelden i det sola er i ferd med å gå ned eller i det minste står litt lavere på himmelen. For eksempel mellom middag og kake? Timen før solnedgang kalles for "the golden hour" av fotografer og det er ikke uten grunn :-) Bildene tatt på denne tiden blir nyyydelige. 

Hvordan velge bryllupsfotograf? 

1. Det er ikke alle bryllupsfotografer som kan gi deg bildene du ønsker. Heller ikke jeg!

Velg den fotografen som tar bilder i den stilen du ønsker, uavhengig av pris og hvor han/hun holder til.

Bryllupsfotografer reiser gjerne og det er verdt å legge pengene i en bryllupsfotograf

som kan gi deg de bildene du ønsker. Studer galleriet - what you see is what you get!

Om man velger en "lav-budsjett"-fotograf som kanskje mangler erfaring og fotokunnskap vil

dette ofte gjenspeile seg i bildene. Bildene fra bryllupet er det ofte det viktigste du har å kikke tilbake

på om noen år. Om biffen under middagen var tørr eller om blomsterbuketten kollapset under vielsen, er glemt dagen etter. Bildene vil følge dere resten av livet.

 Invester derfor i dette fremfor å tenke for mye på pris. Senk heller kostnadene på andre poster - ikke noe som skal følge dere resten av livet! 

Lurer du på hvorfor bryllupsfotografering er så dyrt - les HER

2. Avtal et møte i forkant. Da får man avklarert pris, ønsker og andre ting man måtte lure på.

Det er dessuten viktig at dere har god kjemi med fotografen. Da vil dere ofte slappe mer av av foran kamera -

noe som er et must for gode bilder. Under møtet vil dere også ha mulighet for å ta prøvebilder - noe som

igjen kan være med å lette avgjørelsen. 

3. Kontakt! Får dere ikke tilbud om kontrakt, gå videre til neste fotograf med en gang!

4. Hvordan blir bildene levert? 

Får dere bildene høyoppløselig til odel og eie inkludert i prisen? Må dere kjøpe ut hvert bilde som print eller som digital fil utenom? 

Får dere levert print inkludert i prisen?

Tenk igjennom dette og finn ut hva din fotograf kan gi deg!

5. Tilbyr fotografen fremkalling og print?

Internettbaserte og billigkjeder kan ikke gi deg den kvaliteten som en profesjonell fotograf kan gi dere på print.

Velg en fotograf som også kan stå for all print og fremkalling. 

Bryllupsbilder er ment for å vare i generasjoner!

6. De mest populære fotografene blir booket 1-2 år i forveien. Vær tidlig ute! 

7. Unngå også å velge en venninne, bekjent eller et familiemedlem kun fordi han/hun eier et speilrefleks kamera eller liker å ta bilder.

Det er ikke kameraet som gjør jobben, men fotografen bak kamera. Akkurat som det er snekkeren, og ikke hammeren som snekrer og gjør jobben. 

Høyt tempo, dårlig og skiftende lysforhold gjør bryllupsfotografering svært krevende - velg noen med erfaring! 

8. Gjør selv research. Ikke book en fotograf fordi mamma eller bestemor så noen fine bilder på facebook. Undersøk selv og velg noen som passer deres stil. 

9. Booker dere fotografen deres fordi....

Han/hun var så billig at det var nesten for godt til å være sant? Jepp, det er nettopp det det er! 

Han/hun virket helt grei? Dette er helt innafor så lenge resultatet av bildene ikke er så nøye for dere.

DSC_2403_edited_edited.jpg