top of page
Alt innen portrettfotografering Agder

Hvordan

 

N Y F Ø D T F O T O G R A F E R I N G

Når

En baby som er født til termin bør komme inn til nyfødtfotografering før de er 10-14 dager gammel. På denne tiden sover de gjerne mest og tyngst. For å få fine nyfødtbilder, er det helt nødvendig at babyen sover. Da unngår man uheldige grimaser og reflekser, som babyen ikke har kontroll over når de er nyfødte.

 

Når den nyfødte sover kan man dessuten 'dandere' og flytte på dem for å skape fine bilder. Noe som ikke vil være mulig i like stor grad når de er våkne.

Søvn skaper dessuten en helt egen ro over bildene - noe som er helt grunnleggende for en vellykket nyfødtfotografering.

Jeg vil derfor anbefale at vi utfører fotograferingen så tidlig som mulig. Jo før, jo bedre og gjerne innen de er 7 dager gamle, dersom dette er mulig.

En baby som er født prematur, kan gjerne være bittelitt eldre. Kommer babyen på overtid, kan det være lurt å utføre fotograferingen så fort som mulig. 

.

Rekvisitter

 Jeg har luer, hårbånd, bleietruser/klær, tepper og kurver, kasser ++ til utlån. Du trenger derfor ikke ta med deg noe.

Når babyen kommer inn hit i studio er det mye som er nytt for han/hun. Blant annet annerledes lys, lukter og en helt annerledes atmosfære enn hva han/hun er vant med. Nesten alle blir veldig våken og trenger litt tid på å finne roen igjen. 

Det er denne biten som tar lengst tid under en nyfødtfotografering ettersom vi må få babyen til å sove tungt. Det er ikke uvanlig med mye byssig og flere matpauser før den lille endelig sovner. Her er det kjempeviktig å unngå å stresse og kave ettersom babyen lett fanger opp dette. Noe som igjen fører til at fotograferingen ofte drøyer ut. 

Det er veldig individuelt hvor lang tid vi bruker - men det som er viktig er å sette av goood tid. Det vanligste er å bruke rundt 2 - 3 timer totalt hvor 60% av tiden går til å få den lille til å sove. Noen ganger går det enda lengre tid hvis den lille han vanskeligheter for å sovne. For å få en mest mulig vellyket nyfødtfotografering, er det viktig at dere holder babyen våken de siste 2 timene før dere setter dere i bilen.

Jeg anbefaler å unngå å legge opp andre avtaler denne dagen.

Rommet jeg tar bilder i er veldig lite, men det er direkte knyttet til en stue.

Det blir aldri utført noen slags fotografering som setter sikkerheten til babyen i fare.

F.eks: bildet tatt av babyen hengende i en hengekøye, er redigert til å bli slik. Jeg vil heller aldri tvinge babyen i en posisjon han/hun ikke er komfortabel med. Gråt er babyens eneste språk, og det er viktig å lytte til den.

Vi tar bilder i max 2-4 ulike settinger avhengig av hvor mye tid vi bruker på å få babyen til å sove. 

Jeg har jobbet med nyfødtfotograferng i 10 år og har kunder over hele Agder/Sørlandet

Typiske steder er

Tvedestrand, Kragerø, Grimstad, Lillesand, Kristiansand, Mandal, Lindesnes, Konsmo, Byremo, Marnardal, Bjelland, Lyngdal, Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal, Evje, Setesdalen, Byglandsfjord, Valle ++

Uansett er du hjertelig velkommen!

Ps!

Varighet 2,5 - 3 timer max, så vær nøye med tipsene ovenfor. Det har dessverre skjedd at foreldrene ikke har holdt babyen våken i forkant av fotograferingen og på den måten "ødelagt" nyfødtfotograferingen fordi babyen ikke vil sove igjen. Vi tar såklart da våkenbilder, men dette blir ikke det samme som det en nyfødtfotografering skal være. Prisen vil allikevel være den samme som en nyfødtfotografering.

Dette gjelder uansett om babyen har vært våken de siste 2 timene før fotografering, men allikevel ikke vil sove. 

Vær også nøye med å oveholde avtalt tidspunkt. Timen påbegynner til avtalt tidspunkt og timen skal betales i sin helhet selv om dere er sent ute.

Har dere spesielle ønsker til fotograferingen, må dere si ifra om dette før timen begynner. Ønsker dere for eksempel bilder av babyen liggende eller hengende fra en gammel vekt, er dette noe som tar ganske lang tid  av sikkerhetsmessige årsaker.

Slike ønsker må derfor komme før fotograferingen starter :-)

Familie/søsken fotografering er ikke inkludert i denne pakken. Noen få bilder med mamma og pappa er selvsagt lov, men

 ønskes det flere bilder med søsken og familie, må det bestilles som ordinær familiefotografering.

Se egen nyfødt/familiepakke på dette under priser. 

Andre typer
forberedelser + tips og råd

Det viktigste rådet er å holde babyen våken de siste 2 timene før dere setter dere i bilen. På denne måten er det størst sjangs for at babyen sovner til fotograferingen, noe som er helt avgjørende for en vellykket fotografering. 

 

Er babyen din veldig søvning i timene før fotograferingen, vil jeg anbefale et godt og deilig bad. Unngå gjerne å amme/gi flaske like før dere reiser, men gi heller babyen et godt måltid når dere kommer. På denne måten vil alt ligge tilrette for en vellykket fotografering.  Jeg anbefaler også at det kun er voksne med under  nyfødtfotograferingen. Hvis dere ønsker søskenfotografering, anbefaler jeg på det sterkeste at søsken kommer litt senere ettersom det er mye venting og det kreves mye ro rundt babyen for å lykkes med en nyfødtfotografering. 

 

Under tiden i studio, er det supert å få babyen til å roe seg med sutt/smokk, så ta gjerne med dette.

 

Kle dere lett ettersom det vil være steikende varmt i studio. Fordi den nyfødte ofte er helt avkledd eller bare i en bleietruse, må temperaturen ligge på rundt 30-35 grader. Varme omgivelser skaper også søvnige babyer. Husk på at inni magen er babyen vandt med en temperatur på rundt 36 varmegrader. 

 

Under tiden i studio ønsker jeg at dere skal sette dere godt tilrette, slappe av og ta ting som det kommer. Det finnes det  blader og kald drikke tilgjengelig. Men ta gjerne med dere noe å spise, dere voksne også! :)

 

Nyfødtfotografering i Agder
Nyfødtfotografering. Drømmefabrikken Fotografering Agder. Grimstad, Mandal, Lindesnes, Lyngdal, Kristiansand, Kvinesdal, Farsund, Hægebostad, Evje, Valle, Setesdalen, Byglandsfjord, Vennesla, Hægeland, Bjelland, Flekkefjord, Øyslebø, Marnardal, Søgne
Nyfødtfotografering. Drømmefabrikken Fotografering Agder. Grimstad, Mandal, Lindesnes, Lyngdal, Kristiansand, Kvinesdal, Farsund, Hægebostad, Evje, Valle, Setesdalen, Byglandsfjord, Vennesla, Hægeland, Bjelland, Flekkefjord, Øyslebø, Marnardal, Søgne
Nyfødtfotografering i Agder
bottom of page