top of page
DSC_2403_edited_edited.jpg
Baby, barn og 1.årsfotografering
332208160_198438812876690_5909773413414215452_n.jpg
348446489_1006181227211201_7022701983363943389_n.jpg

Babyfotografering kan gjøres når som helst fra og med barnet er 1 mnd +

I motsetning til nyfødtfotograferingen trenger ikke babyen å sove under denne type fotografering.

Det samme gjelder såklart med større barn, men det kan være veldig

lurt å avtale et tidspunkt som ikke kolliderer med barnets sovetider..

 

Ta gjerne med litt snacks/drikke (for eksempel kjeks eller smoothie) som barnet kan få underveis. Forbered barnet på forhånd, og gi gjerne en premie når fotograferingen er over. På den måten blir barna litt mer samarbeidsvillige og tålmodige til å ta fine bilder. Dette gjelder i særlig grad litt større barn.

 

Vi tar bilder i ulike settinger, med ulike poseringer og med ulike props/rekvistter slik at du får variasjon i bildene dine. Jeg har klær, luer, hårbånd, kurver, kasser o.l til utlån, men du må gjerne ta med eget dersom du ønsker det. 

På forhånd, kan det være viktig at du tenker over hva slags bilder du ønsker. Du må gjerne google litt rundt på nett for å finne inspirasjon.

 

Tips/råd: Ønsker du bilder hvor barnet kikker rett i kamera, kan det det være lurt at du plasserer deg bak meg i min høyde på gulvet. Det er nemlig naturlig at de små barna vil ha blikket mot foreldrene sine fremfor en ukjent og kanskje litt skummel fotograf :-)

Jeg vil allikevel tøyse og tulle litt med barnet for å fange oppmerksomheten og smilet deres :-) 

 

Det er også  fint med bilder hvor barnet kanskje leker med en liten leke og/eller i profil  - alt dette er opp til dere, men tenk gjerne litt over det på forhånd. På den måten er det størst sjangs for at du får fine bilder som tilsvarer dine forventninger. 

HVOR lang tid vi bruker på fotograferingen varierer veldig, men alt i fra 30 - 60 minutter er normalt, men max en time. Varighet utover dette koster ekstra. Er barnet uthvilt, mett og fornøyd har vi et godt utgangspunkt! Da sitter som regel smilet løst og det går som regel ganske kjapt unna. En 1.årings tålmodighet varer heller ikke så lenge om gangen, så det er også viktig å være litt effektiv. 

Si ifra på forhånd HVA slags bilder som er viktigst for dere slik at vi kan sikre oss dette aller først! Det er også mulighet for å ta bilder utendørs inkludert i prisen. Jeg bor i landlige omgivelser med naturen rett utenfor. 

Jeg vil også be dere være nøye med å overholde tiden. Timen påbegynner alltid til avtalt tidspunkt, selv om dere er sent ute. Så husk på at jo senere dere er, jo mindre tid får vi til fotograferingen. Fotografering utover en time, koster, som sagt, ekstra. 

 

bottom of page