top of page
Alt innen portrettfotografering Agder

F Ø D S E L S F O T O G R A F E R I N G

Jeg dekker Arendal, Kristiansand, Flekkefjord og Stavanger + hjemmefødsler

Nei, selv om mannen eller tanten din nettopp fått seg ny speilrefleks, vil jeg allikevel tørre å påstå at vedkommende aldri vil klare å ta bilder som kan måle seg med en ordenltig fødselsfotograf. 

En fødselsfotograf er gjerne noen som fotograferer profesjonelt og som bruker denne kunnskapen aktivt under din fødsel. For å klare å ta GODE bilder må man blant annet klare å lese lyset, se hvor det faller og ikke minst kjenne kameraet og vite hvilke innstillinger man må ta i bruk. Underveis i en fødsel må man gjerne endre disse innstillingene manuelt opptil flere ganger. Man må også klare å se hvilke vinkler som egner seg best og hvilke hvilke situasjoner som skaper gode bilder. Og ikke minst; når det er på tide å la paret få ro og fred.

Fotografen skal holde seg i bakgrunnen og la fødeparet og helsepersonellet jobbe ufosrtyrret.

Det er blant annet derfor viktig å unngå blits så langt det lar seg gjøre. Selv i et rom som er dårlig opplyst. 

Alt dette er et must for å få gode bilder. 

 

For meg personlig, synes jeg at bildene fra en fødselsfotografering er mye sterkere og mer følelseladet enn en bryllupsfotografering. Det finnes nemlig ingenting som kan måle seg med følelsene man opplever på denne dagen, og jeg tror heller ikke kjærligheten er sterkere blant mamma - pappa og det lille barnet på nettopp denne dagen her. 

Fødselsfotografering handler ikke om nakenhet, underlivsbilder eller blod og gørr.. 

Fødselsfotografering handler om å fange følelsene. Samspillet mellom mamma og pappa, stemningen, nærheten, kjærligheten - ja alt! Og ikke minst; selve øyeblikket i det man får barnet opp på brystet for aller første gang. Det aller største man noen gang kan oppleve i livet. Gjennom å få være med som fotograf vil jeg ta vare på disse minnene for dere. Jeg vil være en 'flue-på-veggen' og vil jeg gjøre mitt beste for å opptre diskret, støttende og respektfull ovenfor dere.

 

Jeg har flere fødselsfotograferinger bak meg. Både på sykehuset i Kristiansand og Flekkefjord, men også hjemmefødsler. 

 

LES MER OM EN AV DISSE KVINNENES ERFARING NEDERST PÅ DENNE SIDEN!

Fødselsfotografering Agder og Rogaland

Jeg kommer til å ta stemningsfulle, delikate, rørende og helt unike bilder av slutten på en lang reise og starten på en ny - og ikke minst; selve høydepunktet - latteren, gråten og gleden rommet fylles med i det mamma får barnet sitt opp på brystet sitt for aller første gang.

 

En annen stor fordel ved å la andre ta seg av fotograferingen er at det frigjør pappaen for fotografrollen og gir han mulighet til å være  100% tilstede for den fødende.

Dette blir deres helt unike og private bilder. Jeg deler ingenting uten deres samtykke. Dette sikrer vi gjennom en kontrakt. Jeg har i tillegg egen avtale med sykehuset med tanke på taushetsplikt. Fordi disse bildene skal være naturlige kommer jeg ikke til å be dere posere, men holde meg i bakgrunnen. Dere skal ikke ta hensyn til meg - men tvert i mot prøve å late som jeg ikke er der eller er en av helsepersonellet som kommer og går. Jeg har dessuten vært gjennom to fødseler selv og vet hvordan det er. Både på godt og vondt.

 

Dersom du som fødekvinne ønsker å få DIN  fødsel avbildet, ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!

Fødselsfotografering Agder og Rogaland

"Mange forteller at de angrer på at de ikke hadde en fotograf under sin fødsel.

Men jeg har aldri hørt om noen som angrer på at de hadde med seg fotograf på fødestua".

EVA ROSE, FØDSELSFOTOGRAF OSLO

Dette inkluderer fødselsfotografering:

- møte i forkant for å se om kjemien stemmer og for å se om dere virkelig ønsker å ha meg med på fødselen

 

- skriftelig kontrakt og taushetserklæring

 

- jeg stiller i beredskap dag og natt fra og med din svangerskapsuke 37+0.

 

- alle de beste bildene blir levert høyoppløselig. Antall bilder varierer etter hvor lang fødselen er, men mellom 50-00 bilder er normalt. Bildene er til deres egen frie bruk. Jeg publiserer ingenting uten deres samtykke. Etter at jeg har levert fra meg bildene til deg, blir alle bilder slettet fra min pc. Det gir dere en sikkerhet på at det er KUN dere som har tilgang til bildene. Blir vi enige om at jeg får bruke noen av bildene på min nettside, er det kun disse jeg disponerer. Disse bildene velger vi eventuelt ut sammen. 

Fødselsfotografering Agder og Rogaland

6 gode grunner til å velge en fødselsfotograf:

 

 

 

1 . Hukommelse og minner

De fleste kvinner husker fødselsen vagt. Som noe uklart. Man får ikke med seg alle de små og viktige detaljene som uttrykket der man ser den nyankomne for første gang. Far som feller noen tårer. Lettelsen i ansiktsuttrykket til mor når smertene er over. Ventetiden er over. Når far stolt og skjelvende klipper navlestrengen. Om dere leier inn en profesjonell fødselsfotograf, vil dere ha flotte bilder som dere kan fryde dere over og betrakte i årene som kommer. Viktige minner fra en av de største dagene i deres liv. Tenk på det.

 

2 . Babyer endrer seg svært raskt i løpet av den første timen

Fra babyen kommer ut og til far har fått summet seg nok til å hente fram kameraet, har babyen allerede rukket å endre utseende fra komplett nyfødt til en time gammel. Hodeformen er endret, føttene har strukket seg ut og ansiktstrekkene endrer seg noe etter å ha vært ute i friluft. Tenk å få bilder av ditt kjære barn da det er fullstendig nyfødt. Hvordan ditt barn så ut den aller første gangen du betraktet dette nyfødte livet.

 

3. Far bør være med i bildene, ikke den som tar bilder

Selv om far slipper selve fødselen, er det ingen grunn til å overlate jobben med å ta bilder til ham. En fødsel er en svært emosjonell affære. La ham få oppleve dette til det fulle sammen med deg! Ikke gjennom kameralinsen… La han få støtte deg, nyte å holde sin baby og hilse på besøkende familiemedlemmer.

 

4 . Følelsene og ansiktsuttrykkene er unike og ekte

Hvor fantastisk er det ikke å kunne se tilbake på bilder fra fødselen der du ser ansiktruttrykket du hadde første gang du så på ditt nyfødte barn? Og uttrykket til barnet ditt da det lå for første gang i armene dine? Detaljbilder av barnets krokete, bittesmå hender mot mors hud. En fødsel er full av ekte, dypfølte emosjoner som du sannsynligvis aldri vil oppleve i en annen fotografering. Smilene er ekte. Tårene er ekte. Utmattelsen er virkelig. Kjærligheten er dyp!

 

5 . Skarpe kvalitetsbilder

Hvis du har prøvd å ta bilder innendørs i dunkel belysning, har du sikkert ofte oppdaget at du får uklare, grumsete bilder. Eller at du må bruke blits. Leier du derimot inn en profesjonell fotograf, vil denne ha tilstrekkelig med kunnskap og riktig utstyr til å kunne være i stand til å ta gode og skarpe bilder innendørs. Til tross for svak belysning. Uten bruk av blits. Blits kan lett virke forstyrrende, og som en ninja fotograf ønsker man ikke å bli spesielt lagt merke til. Man er flue på veggen. Men kan naturligvis trå til å hjelpe dersom det er behov for det. Det er også viktig å unngå bruk av blits fordi nyfødte har særskilt følsomme øyne.

 

6. Verdien av vakre bilder

En fødsel er en av livets viktigste reiser i en persons liv. Hvorfor ikke få dokumentert denne reisen med flotte og eventyrlige bilder? Fra begynnelse til slutt. Eller skal man si fra begynnelse til start? Starten på livet til ditt barn. Når ditt barn er helt NYTT! Og tenk å få dele disse unike bildene med ditt barn når det er større. Det er det man kan kalle av uvurderlig verdi…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E    R    F    A    R    I    N    G 

 

SKREVET AV EN AV MINE FØDEKVINNER;

 

 

 

Hei du som er gravid.

Nå er det et år siden vi var så heldige å bli foreldre til lille Iris Chantel. For noen rare dager det var. For en jobb det er å føde.

Du har hele spektret av følelser, både hos mor og far.

Men når Babyen kommer er alt glemt. Du ser bare den.

Du husker kanskje ikke hvor godt støtte far viste, din egen enorme innsats eller i mitt tilfelle, hvor mange personer som på slutten sto inne på føden for å ta en avgjørelse for hvordan barnet faktisk skulle komme til verden.

Med mindre dette faktisk blir dokumentert.

Jeg er selv utdannet fotograf og tok kontakt med Linn Anita (mamma i fokus) etter å ha sett litt på hjemmesiden hennes. T

ermin nærmet seg da vi to sette oss ned for å diskutere hva vi ønsket ut av en fødselsfotografering.

Vi ville begge få fram følelsene og samspillet mellom mor og far. Vi ville begge at bildene skulle vise kjærlighet.

Og selfølgelig følelsene som kommer sammen med barnet.

Linn Anita var med meg de siste 12 timene av min enormt lange fødsel. På sin egen sønns 1års dag.

Hun var ALDRI på noen måte forstyrrende eller ubehagelig å ha i rommet.

Heller ikke for min mann som møtte henne der på fødestua for første gang.

Hun er enormt profesjonel og en utrolig dyktig fotograf. Men i tillegg er hun et varmt og behagelig menneske som også gledet seg over vårt lille mirakel. Vi er så glade for at vi bestemte oss for å ha Linn Anita med på den mest sårbare og private dagen i livet.

Vi sitter igjen med helt fantastiske bilder (hun har bare noen få på hjemmesiden sin) J

eg skriver dette i dag for jeg vil at du som går å lurer på om du skal ha med deg fotograf, skal vite at det er vel verdt pengene og et fantastisk minne fra en dag som er ganske blury etter hvert.

Linn Anita, tusen takk for du var en del av det og gjør at jeg fortsatt kan huske den rareste dagen i livet

ADINA ESPELAND.

 

Fødselsfotografering Agder og Rogaland
bottom of page